جاذبه گردشگری تهران

تهران نیز مانند بقیه مناطق وشهرهای ایران دارای مکانها ی تفریحی وجاهای دیدنی بسیار زیبا وجالب است که دراینجا برخی نقاط آن را برایتان معرفی میکنیم.


عمارت مسعودیه
عمارت مسعودیه مربوط به دوره قاجار است و در تهران، میدان بهارستان واقع شده و این اثر در تاریخ 27 دی 1377 با شمارهٔ ثبت 2190 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.عمارت مسعودیه مربوط به دوره قاجار است و در تهران، میدان بهارستان واقع شده است.

باغ عمارت مسعودیه بادستور مسعود میرزا حاکم اصفهان، ملقب به ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه پس از آقامحمد در 1295 ق، به سرکارگری رضا قلی خان (ملقب به سراج الملک) در زمینی به وسعت حدود 4000 مترمربع و مرکب از بیرونی (دیوان خانه) و اندرونی و دیگر ملحقات بنا شده است. در واقع نام این عمارت نیز برگرفته از نام مسعود میرزا به مسعودیه شهرت یافته است.معمار این بنا استاد شعبان معمار باشی و ناظر آن میرزا رضا قلی خانی ملقب به سراج الملک است.
عمارت مسعودیه در طول سالهای عمر خود شاهد وقایع بسیار زیادی بود. در جریان جنبش مشروطه با توجه به نزدیکی آن به میدان بهارستان و اختلاف ظل السلطان با برادرش مظفر الدین شاه و فرزند او، یکی از پایگاه های مشروطه خواهان و مخالفان محمد علی شاه بود. در سال 1287 در نزدیکی این عمارت بمبی دست ساز زیر کالسکه محمد علی شاه منفجر شد که بهانه لازم را برای به توپ بستن مجلس دست او داد. پس از واقعه بهارستان، عمارت مسعودیه نیز به همراه خانه ظهیرالدوله و سایر مشروطه خواهان به رگبار بسته شد.بنای بسیاری از ساختمان های فرهنگی کشور در این عمارت گذاشته شد. نخستین کتابخانه و موزه ملی ایران جایی در گوشه این عمارت برپا شدند. در حدود سال های 1304 انجمن معارف با استفاده از یکی از اتاق های آن نخستین کتابخانه رسمی کشور را که پایه اصلی و اولیه کتابخانه ملی بود را گذاشت. چند سال بعد نیز یکی دیگر از اتاق های آن به عتیقه های باستانی که از گوشه و کنار ایران به دست آمده بود اختصاص یافت و در حقیقت نخستین موزه ایران در آن پایه گذاری شد. اشیای عتیقه همین جا در سال 1318 به موزه ملی منتقل شد.

بام تهران
شهرک بام تهران در شمالی ترین قسمت محدوده سعادت آباد و همجوار با مناطق کوی فراز و بالاتر از میدان بهرود واقع شده است. لذا نام این شهرک در شهرداری تهران به ثبت رسیده است.

در اطراف برج های این شهرک به دلیل قرار گرفتن در دامنهٔ کوه و ارتفاعات شمالی تهران و با توجه به آب و هوای خوب، مناطق تفریحی و توریستی متعددی به وجود امده که شامل٬ بوستان پرواز و پارک ژوراسیک و همچنین هتل اسپیناس میباشد ٬ همچنین مراکز خرید مدرنی در این منطقه در حال احداث می باشد.شهرک بام تهران در شمالی ترین قسمت محدوده سعادت آباد واقع شده است.

باغ موزه هنر ایرانی
باغ موزه هنر ایرانی با متراژی کمتر از یک هکتار در منطقه الهیه تهران واقع شده است و از لحاظ معماری مربوط به دوره پهلوی اول است. این بنا با تعمیراتی که از سال 1384 در آن شروع شده است در تاریخ 1386 با تغییر کاربری تبدیل به باغ موزه هنر ایرانی شد. باغ موزه، به محلی گفته می شود که در کنار نگهداری و نمایش آثار هنری، فضایی را فراهم کند که موجب آرامش و انبساط خاطر بازدیدکنندگان شود.


در این باغ سعی شده با توجه به پیشینه تاریخی ایران از دوره باستان تا کنون آثار به جای مانده به عنوان نماد در فضایی سبز که یادآور ایرانی کوچک است، گردآوری شود. در گذشته باغ در اختیار خانه سینما با فعالیت های جانبی آن بوده است که با مرمت نهایی در سال 1384- 1385 تغییر کاربری داده و تبدیل به موزه فعلی شده است.
قسمت های فعلی باغ عبارت است از :نگارخانه، پخش فیلم، کارگاه های هنری، فروشگاه محصولات فرهنگی و ارائه آثار حجمی مجسمه سازان ایران . باغ موزه هنر ایرانی با متراژی کمتر از یک هکتار در منطقه الهیه تهران واقع شده است.

سافاری پارک وحشت چیتگر
"سافاری پارک وحشت" شامل فضایی ماژولار است که در هر کریدور از تعدادی ژانرهای وحشت انگیز برخوردار است و مراجعه کنندگان در مسیری که طی می کنند چندین صحنه وحشتناک را تجربه می کنند .


تونل متحرک، اتاق سوسکی و حشرات موزی ، شکنجه گاه بدکاران، سرزمین مردگان ، گذرگاه جهنم، اتاق گاز و... از جمله فضاهایی است که بازدیدکنندگان را متحیر و ترسان خواهند ساخت. سافاری پارک وحشت شامل فضایی ماژولار است که از تعدادی ژانرهای وحشت انگیز برخوردار است.

پل طبیعت
پل طبیعت پلی سه طبقه پیاده رو و غیرخودرویی است که در عباس آباد تهران قرار دارد. این پل که از نمادهای شهر تهران است. از عرض بزرگراه مدرس می گذرد و بوستان های طالقانی در شرق و آب و آتش در غرب را به هم متصل می کند. معمار و طراح این پل لیلا عراقیان می باشد.


درطول پل فضاهایی برای فعالیت های فرهنگی، تفریحی و گردشگری تدارک دیده شده که برای مثال می توان به کافی شاپ، رستوران، کافه گالری و همچنین فضای سبز کار شده در پل اشاره کرد که در کنار انحنای بدنه مناظر زیبایی را ایجاد کرده است
پل طبیعت پلی سه طبقه پیاده رو و غیرخودرویی است که در عباس آباد تهران قرار دارد
 
باغ فردوس
باغ فردوس محله ای از شمیران که در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش واقع شده است. اکنون موزه سینمای ایران در این مکان واقع است.باغ فردوس نه تنها یک قصر تاریخی قجری در شمال تهران است بلکه امروز نگینی ماندگار و دیرینه در پیشانی تهران نیز می باشد.

گچ بری های کم نظیر دوره قاجاریه و توخالی بودن آویزهایی که از سقف پایین اومدن، از جذاب ترین بخش های این عمارت زیباست. در سال 1350 ساختمان موجود در باغ به مرکز فرهنگی و هنری و نمایشگاهی تبدیل شد و بعد از انقلاب هم در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.باغ فردوس محله ای از شمیران که در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش واقع شده است.
 
باغ پرندگان تهران
باغ پرندگان تهران در شمال شرق تهران در دل جنگل لویزان واقع شده است. باغ پرندگان تهران در 2 فاز طراحی شده است. فاز اول که هم اکنون به بهره برداری رسیده است به نام "دشتچر" نام گذاری شده است و شامل پرنده هایی است که در قفس نگهداری می شوند و یا توان پرواز ندارند.

فاز دوم که مساحتی کمتر از فاز اول دارد در محدوده شمالی در حال احداث است و "آبچر" نام دارد. این فاز شامل پرندگانی است که قابلیت پرواز دارند و احتمالاً مشابه آنچه در باغ پرندگان اصفهان وجود دارد توسط تور از خروج پرندگان از آن جلوگیری خواهد شد. زمان احداث این باغ 3 سال به طول انجامید.
باغ پرندگان تهران در شمال شرق تهران در دل جنگل لویزان واقع شده است
 
برج میلاد
برج میلاد نام برج مخابراتی چندمنظوره است که در شمال غربی تهران، پایتخت ایران قرار دارد. این برج با ارتفاع 435 متر، بلندترین برج ایران ششمین برج بلند مخابراتی جهان و نوزدهمین سازهٔ بلند نامتکی جهان است.

این برج با 13 هزار متر زیربنا از نظر وسعت کاربری سازهٔ رأس برج در میان تمامی برج های مخابراتی دنیا مقام نخست را دارد. برج میلاد به دلیل بلندی بسیار و شکل ظاهری متفاوتش، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و از این رو، یکی از نمادهای پایتخت ایران به شمار می آید. برخی بر این باورند که این برج روی سامانه گسل شهرک قدس ساخته شده است.

میدان آزادی

میدان آزادی (پیش از انقلاب اسلامی: میدان شهیاد) بزرگ‌ترین میدان شهر تهران است که در بخش غربی آن جای گرفته‌است. این میدان به همراه برج آزادی در سال ۱۳۴۹ خورشیدی برای یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران توسط حسین امانت طراحی و ساخته شد و پس از انقلاب اسلامی درسال ۱۳۵۷ به نام «میدان آزادی» نام گرفت.

این میدان از شرق به خیابان آزادی (خیابان آیزنهاور)، از شمال به بزرگراه محمدعلی جناح، از غرب به بزرگراه لشگری (جاده مخصوص کرج) و از جنوب به بزرگراه آیت‌الله سعیدی (بزرگراه شهیاد) پیوند دارد.

دربند تهران

  محله دربند و تفرجگاه مشهورش، جایگاه خاصی در میان انتخاب های تفریحی و گردشگری مردم تهران داشته و تقریبا تمامی اهالی این شهر خاطره ای با آن دارند. در نظرسنجی های مختلفی که انجام شده است، مردم تهران در اولین انتخاب خود برای پذیرایی از میهمانان خارجی و شهرستانی، دربند را پیشنهاد می دهند.


این منطقه تفریحی با ارتفاعی 1700 متری از سطح دریا، اصلی ترین مسیر برای صعود به بلندی های کوهستان البرز مرکزی است و هر ساله افراد زیادی با گذر از این راه زیبا و دیدنی، خود را به قله توچال و دیگر قلل مرتفع می رسانند. مشهورترین نقطه دربند، میدان سربند و مجسمه 3 متری کوهنورد آن است که به یکی از نمادهای تهران بدل شده و افراد زیادی با آن عکس یادگاری دارند.

در کنار این مجسمه‌ زیبا، محیط کوهستانی، گذر رودخانه‌ باصفای دربند از میان پیچ و خم دره، رستوران‌ها و دکه‌های کوچک و بزرگ، امامزاده ابراهیم و سورتمه دربند، آبشار دوقلو و پناهگاه شیرپلا در مسیر فتح قله توچال از دیگر جذابیت ها و دیدنی های این محله باصفا به شمار می آیند.

موزه ایران باستان

برای اولین بار پیشنهاد ایجاد مکانی به نام موزه توسط مرحوم مرتضی قلی هدایت ملقب به «صنیع الدوله» عنوان شد. او در فکر ایجاد موزه و اداره‌ای به نام اداره عتیقات برای ساماندهی به وضع کاوش‌های تجاری بود اما به این مقصود نرسید. تا اینکه اولین موزه در سال ۱۲۹۵ خورشیدی به نام «موزه ملی یا موزه معارف»، در یکی از اتاق‌های بزرگ وزارت معارف که در سمت شمال بنای مدرسه دارالفنون قرار داشت، تشکیل شد. این موزه دارای ۲۷۰ قلم شی مفرغی، سفالی، شیشه‌ای، سکه، سلاح‌های قدیمی، مهر، اشیای چوبی، مرقعات، کتاب و منسوجات بود که به وسیله کارمندان اداره عتیقات جمع‌آوری یا توسط مردم اهدا شده بود.

 

 در ۱۳۰۴ خورشیدی اشیای این موزه به تالار آیینه عمارت مسعودیه منتقل شد. از سویی با آغاز حفاری باستان‌شناسان اروپایی به ویژه هیئت باستان‌شناسی فرانسه به ریاست ژاک دومرگان (J.Demorgan) از سال ۱۲۷۶ خورشیدی (۱۸۹۷ میلادی) در شوش توجه مردم ایران به اهمیت مواریث فرهنگی جلب شد. در سال ۱۳۰۶ خورشیدی امتیاز بدون قید و شرط طرف باستان‌شناسان فرانسوی در ایران لغو شد و به آن‌ها اجازه داده شد تنها در شوش به حفاری بپردازند. همچنین از آن‌جا که ایران تصمیم گرفته بود تا موزه و کتابخانه ملی تاسیس نماید، لذا امتیاز طراحی و اجرای آن به فرانسویان داده شد.

شهرک سینمایی غزالی

شهرک سینمایی غزالی نام محوطه بزرگی است در غرب تهران که در آن دکورهای خیابان‌ها و ساختمان‌های مربوط به فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی، ساخته و نگهداری می‌شود. این شهرک توسط کارگردان فقید علی حاتمی در سال ۱۳۵۸ و با همکاری بهترین دکوراتورهای ایتالیایی ساخته شده است.

 

این شهرک شامل میدان توپخانه، ساختمان عدلیه، خیابان لاله زار، سینما تابان، گراند هتل، عکاسخانه و چند مغازه دیگر می باشد. مرحوم علی حاتمی برای ساخت فیلم هزار دستان به چنین محلی که آن زمان از تهران را به خوبی به تصویر بکشد نیاز داشت. لوکیشن های فیلم هایی نظیر هزاردستان، شیخ مفید، سربداران، هشت بهشت، کاراگاه علوی، کفش های میرزا نوروز و غیره در این شهرک بوده است. ضمنا برای فیلم های «امام علی (ع)» و «تنهاترین سردار» قسمتی از کوفه نیز در این شهرک ساخته شد.

 کاخ سعد آباد

کاخ سعدآباد یکی از دید‌نی‌های تهران است که پیشنهاد می‌کنیم اگر در ایام نوروز و فصل بهار در تهران به سر می‌برید، حتما از آن بازدید کنید. این کاخ علاوه بر ارزشی که از نظر قدمت و تاریخچه‌ خود دارد، طبیعتی بسیار زیبا هم دارد و چنارهای معروف تهران در این کاخ هم طراوت‌بخش محیط هستند. این کاخ مکانی زیبا هم برای گرفتن عکس‌های یادگاری است.

 

کاخ سعد‌آباد در دامنه رشته‌کوه البرز در شمالی‌ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران واقع شده است و از جنوب هم به میدان تجریش می‌رسد.این کاخ در زمان قاجار محل استقرار تابستانی شاهان قاجار بوده و در زمان پهلوی اول هم استراحت‌گاه وی بوده است.کاخ سعدآباد سپس به پهلوی دوم می‌رسد و او به گسترش و ساخت و ساز این کاخ سرعت می‌بخشد.مجموعه کاخ سعدآباد شامل ۱۸ موزه مختلف است که در گذشته هر کدام از این ساختمان‌ها کاخ اختصاصی یکی از اعضای خانواده شاهنشاهی بوده است.

 کاخ گلستان

کاخ سعدآباد یکی از دید‌نی‌های تهران است که پیشنهاد می‌کنیم اگر در ایام نوروز و فصل بهار در تهران به سر می‌برید، حتما از آن بازدید کنید. این کاخ علاوه بر ارزشی که از نظر قدمت و تاریخچه‌ خود دارد، طبیعتی بسیار زیبا هم دارد و چنارهای معروف تهران در این کاخ هم طراوت‌بخش محیط هستند. این کاخ مکانی زیبا هم برای گرفتن عکس‌های یادگاری است.

 

کاخ سعد‌آباد در دامنه رشته‌کوه البرز در شمالی‌ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران واقع شده است و از جنوب هم به میدان تجریش می‌رسد.این کاخ در زمان قاجار محل استقرار تابستانی شاهان قاجار بوده و در زمان پهلوی اول هم استراحت‌گاه وی بوده است.کاخ سعدآباد سپس به پهلوی دوم می‌رسد و او به گسترش و ساخت و ساز این کاخ سرعت می‌بخشد.مجموعه کاخ سعدآباد شامل ۱۸ موزه مختلف است که در گذشته هر کدام از این ساختمان‌ها کاخ اختصاصی یکی از اعضای خانواده شاهنشاهی بوده است.

سر در باغ ملی

یکی از نمادهای جوان شهر تهران، سردر باغ ملی یا سردر میدان مشق است. این بنا که هنوز  مدت زیادی از عمر آن نمی گذرد و قدمت آن به حدود یک قرن می رسد از بناهای به یادگار مانده ی دوره قاجار است. در آغاز سده جاری خورشیدی جعفرخان کاشانی از سال‌ ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۴ برای ساخت آن اقدام کرد و جالب است بدانید که این دروازه، قبل از ساخت برج زیبای آزادی نماد شهر تهران محسوب می شد.

 

در دهه های اخیر با ساخت و سازهایی که در اطراف این یادگار تاریخی صورت گرفته قسمت جانبی ساختمان و کتیبه پوشیده  و محو شده است. پس از انقلاب اسلامی برخی نشانه ها از چهره ی این بنا حذف شد. 

 موزه آبگینه

موزه آبگینه و سفالینه تهران در یکی از خانه‌های تاریخی تهران واقع شده است و به‌طور تخصصی به نمایش ظروف و اشیای آبگینه و سفالینه از گذشته‌های بسیار دور تا قرون گذشته می‌پردازد.

این موزه از نظر ارزش آثار گرانبهای نگهداری شده در آن، معماری بسیار زیبای دوران قاجار، میزبانی سفارتخانه‌ها مصر و افغانستان پس از انقلاب و همین‌طور طراحی موزه بسیار قابل توجه و ارزشمند است. 

نظر بدهید