شهر تاریخی انارک - شرکت هواپیمایی پاژسیر مجری تورهای اقساطی از مشهد

شهر تاریخی انارک - شرکت هواپیمایی پاژسیر مجری تورهای اقساطی از مشهد

انارک 

 شهر تاریخی که در ۷۵ کیلومتر اصفهان قرار دارد  جمعیت شهر انارک در اصفهان صورت گرفته حدود ۱۹۰۳ نفر بوده که که این عدد تا به نست جمعیت ۱۰۸ نفری که در سال ۱۳۶۵ بوده تغییر بسیاری کرده است. آب و هوای این شهر بیابانی خشک بوده و بارندگی آن سالیانه ۱۰۸ میلیمتر است.

انارک شهری در ۷۵ کیلومتری شمال شرقی نائین که از توابع استان اصفهان است نیز قرار گرفته است، شهر انارک دارای قلعه و حصاری بوده است که قسمتی از آن هنوز پابرجاست. این شهر در حاشیه کویر مرکزی واقع شده و از جهت شمال تا کویر نزدیک به ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد بلندی انارک از سطح دریا ۱۴۷ متر است بدین ترتیب انارک ۱۰۰ متر کوتاه تر از بلندی اصفهان نسبت به سطح آب های خلیج فارس است مساحت این شهر حدود ۷۲۴ هکتار است.  این شهر کوچک است اما به علت وجود باغ های اناری که در اطراف این شهر قرار دارد نیز این نام بر روی آن قرار گرفته است. در گذشته نام شهر انارک نارسینه بوده که به مرور زمان نام آن نیز تغییر کرده است. 

در زمان های دور شهر انارک با دیوارهای بلند و همچنین دو دروازه محکم نیز حفاظت می شده که در حال حاضر از آن ها آثار تقریبا ناچیزی باقی مانده است. در این سه قلعه قدیمی هم وجود دارد که با تلاش محلی ‌ها چند سال پیش مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت؛ آنچه که به نظر می ‌رسد این است که شهر مورد هجوم راه ‌زنان و اشرار قرار گرفته و با همه ‌ی مقاومت ‌ها در نهایت تسخیر شده است.

 شهر انارک در اصفهان از لحاظ امکانات دارای شبکه آبرسانی و فاضلاب بوده که آب آن از چاه های ۲ الی ۳ کیلومتری شهر تامین و به شهر انتقال می یابد. البته باوجود چشمه داخل شهر و آب مزارع اطراف شهر که از مالکین خریداری گردیده هنوز دارای مشکل کم آبی است و به هنگام بارندگیهای فراوان این شهر بی نیاز از آب می باشد.

شغل مردم شهر انارک در اصفهان

اغلب مردمان شهر انارک در اصفهان به کار در معادن مشغول هستند در سال های اخیر به دلیل مشکلات بی آبی که در این مناطق کویری شدت پیدا کرده مردم دیگر نمی توانند کشاورزی کنند. دامداری انارک که  سنتی است در سال ۶۰ حدود ۱۰۰۰ راس گوسفند داشته و درسال ۷۰ به ۷۰۰ راس گوسفند رسیده است و در حال حاضر دامداری انارک آن چنان رونقی ندارد اما هنوز پابرجاست. خوشبختانه در این شهر معادن بسیاری وجود دارد که مردم بتوانند در آن ها مشغول به کار شوند،  از جمله معادنی که در این شهر وجود دارند نیز عبارت از مس طالمسی، معدن مسکنی، تلخه، پتیار، کالکافی، خونی، جعفری باقرق، چاه سفید، علم، خالو حیدر، چاه شوره، سبرز، بل عظیم، قبله، چاه خربزه، گود، سیاه کوه و نخلک. این معادن دارای ذخایر سرب، آهن، طلا، مولبیدن، پیریت، نیکل، کبالت، اورانیوم، مس، زاغ، آنتیموان و غیره هستند.

قدیمی ترین معدن در این شهر نخلک است که در ۳۱ کیلومتری شمال شرقی انارک قرار گرفته است و مطابق با آنچه که در تاریخ بدست آورده ایم قدمت این معدن به دوره ساسانیان و قبل از آن بر می‌گردد و در سال ۱۳۱۰ توسط آقای صدریه مورد استخراج قرار گرفته است آثار بدست آمده و موجود در معدن مؤید این موضوع است.

جاذبه های شهر انارک در اصفهان

در شهر انارک در اصفهان جاذبه های تاریخی بسیار وجود دارد که برخی از آن ها عبارتند از برج و بارو ها و دوازه هایی که در حال حاضر از آن ها بقایایی ناچیز بیش باقی نمانده است. علاوه بر این ها کوچه و پس کوچه هایی در این شهر قرا ردارد که شامل کاروانسرا، مسجد جامع، حمام، حسینیه و خانه های مسکونی نیز وجود دراد. کالبد قدیمی انارک، شامل هفت محله ‌است که بر اساس وضعیت طبقاتی، موقعیت مکانی و کاربری محلات نامگذاری شده ‌اند و شامل محلات بیابانک، بیک ‌علی، حصار، عرب ‌ها، سراب، قافله ‌گاه و جوباره می‌گردد.

بادگیرهایی در این شهر تاریخی وجود دارد که فضاهای داخلی و خارجی بناها را تزئین کرده اند. مسجد قدیمی ای در شهر انارک در اصفهان وجود دارد به نام حاج محمدرضا که در گذشته می گفتند قدمت این محراب به سال ۱۱۸۱ هجری قمری یعنی چیزی حدود ۵۵۶ سال پیش باز می گردد. با توجه به مرمت ناآگاهانه ای که در این مسجد سال ۱۳۶۶ صورت گرفته تاریخ محراب آن از بین رفت، کنار مسجد حاج محمدرضا یک حمام عمومی هم وجود دارد که موزه میراث فرهنگی شده است. کمی بالاتر با گذر از بخش طبقاتی شهر می‌توان حسینیه قدیمی انارک را هم دید. با وجود چنین آثاری، اما بیشتر گردشگران ترجیح می‌دهند راه قلعه را پیش بگیرند تا یک لَنداسکیپ از تبعیدگاه سرخ با بادگیر‌های برافراشته داشته باشند.

 

نظر بدهید